Myšlienky mojej duše

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Krása

Rozoberanie problému krásy či už vnútornej alebo vonkajšej
Tento druhý článok venujem téme krása. Mám s touto témou veľa spoločné podám vám moje problémy s týmto slovom krása a názory verím, že Vás tento článok zaujme.
Krása každý si tento pojem alebo slovo vyjadrí po svojom pre každého niečo iné znamená.
Pre mňa znamená krása to že človek, ktorého uvidíte Vás sa zaujme na prvý pohľad, má peknú tvár, krásne oči, krásna postava aj to je u každého individuálne. Podľa mňa ľudia krásny majú to ľahšie v oblasti lásky aj roboty ľahšie skôr ich vyberú lebo vyzerajú dobre na pohľad.
Od môjho detstva som sa stretával so zápornými názormi na moju osobu, výsmechmi, ponižovaním a odsúdením skôr ako ma niekto mohol spoznať bližšie. Pre mňa bolestné spomienky ale rád sa s Vami s nimi podelím. Posmešky typu "aha ten škaredý ide" alebo "to čo je preboha?"
Čo by ste urobili na mojom mieste? Ja som sa chcel prepadnúť pod zem, nenávidel som sa ale toto všetko som v sebe dusil nikto o tom netušil čo ma trápi nechcel som zaťažovať druhích svojimi problémami veď každý ma svoje. Jedine čo mi vždy vedelo pomôcť je hudba a slzy. Áno možno si poviete, že chalan a slzy? Ja sa za slzy nehanbím a nikdy nebudem. Pomáhajú mi vyplaviť aspoň na chvíľu problémy a cítim úľavu. Nerád som chodil vonku radšej som trávil čas doma ako pozerať na čudné pohľady či už dievčat alebo chalanov.
Možno aj preto nemám toľko zážitkov ako niektorí iní moji rovesníci.
Možno si poviete, že čo to je za problém, že je kopec horších to Vám uznám áno je to tak ale mňa sa tento problém dotkol až do hĺbky môjho ja. Na to sa nikdy zabudnúť i keď som sa veľakrát snažil vždy príde čas keď tie spomienky niekto alebo niečo obnoví
Život je len jeden to už viem ale v tomto období som často myslel nato, že radšej keby som nebol netrápil by som sa alebo som rozmýsľal nad tým prečo niesom taký pekný ako môj spolužiak.
Dievčatá o mňa nikdy nejavili záujem a myslím si osobne, že to bol práve kvôli môjmu výzoru. Alebo ma kvôli nemu nechceli spoznať bližšie aký som vo vnútri nie len navonok. Myslím si o sebe že som celkom dobrý človek, snažím sa byť pekný aspoň vnútrom ale ako každý človek aj ja robím chyby.
V tomto zlom období som si prial mať niekoho kto by mi dal chuť do života. Bol som už deviatak a lásky ani len náznak. Spoznal som potom cez populárny portál pokec.sk skvelé dievča, s ktorým sa mi veľmi dobre písalo a tak som veľmi nemyslel nato čo mám za problémy už roky. Cez prestávku ju stretávať vonku a srdce mi búšilo. Prvýkrát som sa zamiloval no očakával som odmietnutie kvôli tomu ako vyzerám. Nakoniec sme spolu žacali chodiť a ja som dostal nový zmysel života. Žil som pre ňu, niekedy som si normálne myslel, že to nie som ja, že vyzerám úplne ináč. Konečne som našiel niekoho kto ma ľúbil aj napriek tomu ako vyzerám. Viacej o láske napíšem v ďalšom článku
Čo sa týka vnútornej krásy je to veľmi ťažké niekedy spoznať človek aj zvnútra lebo v dnešnej dobe neviete či to čo o sebe hovorí je pravda a potom po čase možno prídete nato že vás klamal a ste sklamaný. Ja osobne si myslím, že sa nemením vo vnútri a že som pre niekoho dobrý kamarát. Toľko čo mám dnes na srdci tak snáď ma pochopíte čo som zažíval.

Život a problémy | stály odkaz

Komentáre

  1. nuž-je to pravda odveká:
    iba cez bolest rastie duševná krása človeka..
    ak nezlomí ta zvonka čokolvek
    si silný,vyrovnaný človek..
    ja poznám množstvo ludí
    nikto
    opakujem
    nikto
    vo mne hrôzu zo svojho výzoru nebudí..
    je to asi
    tvoj zvnútra pohlad
    a nie chyba krásy..
    ale zvládol si to dobre..
    čakám na dalšie čítanie..
    publikované: 19.09.2010 19:02:47 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. fyzická krása
    je pominuteľná...
    publikované: 20.09.2010 22:01:09 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014